Två senaste fall av Monkeypox bekräftade i Phuket

Phuket -

Thailand på fredag ​​(30 septemberth), rapporterade det nionde och tionde bekräftade fallet av Monkeypox som hittades i Phuket, vilket är en thailändsk kvinna och en tysk man.

Dr Opas Karnkawinpong, generaldirektör för Department of Disease Control, avslöjade upptäckten för Associated Press.

Den thailändska kvinnan, 39, som är servicearbetare, har haft feber sedan den 16 septemberth. Hon har svullna lymfkörtlar och utslag. Hon sa att hon inte åkt utomlands under de senaste 21 dagarna.

Hon är dock en nära kontakt med en tysk man, 54, i Phuket. Tysken hittades slutligen i Phuket av sjukdomstjänstemän och han började få svullna lymfkörtlar och utslag den 27 septemberth.

Båda patienterna är nu under noggrann observation av medicinsk personal och folkhälsotjänstemän.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.