Thailand öppnar helt igen från 1 oktober 2022

Bangkok, 1 oktober 2022 – Thailands turistmyndighet (TAT) är glada att meddela att internationella resenärer till Thailand från och med idag inte längre kommer att behöva visa bevis på vaccination eller ATK-testresultat, och en längre vistelse kommer att erbjudas , vilket signalerar fullbordandet av kungarikets fullständiga återöppning för internationell turism.

Från och med idag till och med den 31 mars 2023 kommer vistelseperioden i Thailand att förlängas till 45 dagar (från 30 dagar) för turister från länder/territorier som är berättigade till viseringsbefrielse och till 30 dagar (från 15 dagar) för de berättigade för ett visum vid ankomst (VOA).

Mr. Yuthasak Supasorn, TAT-guvernör, sa "Thailand har helt och hållet öppnat upp för världens turister med budskapet, genom kampanjen "Visit Thailand Year 2022-2023: Amazing New Chapters", att vår fascinerande destination erbjuder något för alla under "Från" A-Ö: Fantastiskt Thailand har allt-konceptet. Vi inbjuder turister att komma och uppleva det befintliga och nya turismutbudet i Thailand som, tillsammans med kungarikets ökande rörelse mot hållbar och ansvarsfull turism, kommer att göra en verkligt minnesvärd semester.”

Thailand började en noggrant planerad gradvis återöppning för internationell turism från 1 juli 2021 med Phuket Sandbox, Samui Plus och 7+7 Extension-program. Detta följdes av en tidslinje för återöppning i fyra faser från oktober 2021 till januari 2022, där destinationer i hela landet öppnade igen för turister. Den 1 juli 2022 togs registreringssystemet för Thailand Pass bort, och utländska medborgare behövde då bara visa bevis på vaccination eller ett negativt ATK-testresultat inom 72 timmar efter resan.

Nu, med kungariket fullt återöppnat, ökar antalet internationella besökare, internationella evenemang och lokala festivaler hålls och stora internationella och regionala flygbolag återupptar flygningar från länder runt om i världen.

Thai Airways International (THAI) i sitt nyligen tillkännagivna vinterschema 2022-2023 (30 oktober 2022 – 25 mars 2023) flyger på 34 europeiska, australiensiska och asiatiska rutter med ökade frekvenser på utvalda rutter. Detta inkluderar dagliga flyg mellan Bangkok och London, Paris, Zürich, Frankfurt, Köpenhamn, Sydney, Melbourne, Tokyo, Osaka, Fukuoka, Manila, Seoul, Taipei, Hong Kong, Singapore, Jakarta, Kuala Lumpur, New Delhi, Mumbai, Dhaka, och Karachi.

På evenemangsscenen, som värd för APEC 2022, äger ett antal APEC-möten rum i Thailand, senast SME Ministerial Meeting (SMM), från 5-10 september 2022, i Phuket. Det 11:e APEC Tourism Ministerial Meeting och det 60:e APEC Tourism Working Group-mötet ägde rum 14-20 augusti 2022 i Bangkok. Därefter är APEC:s finansministermöte (FMM) planerat till den 19-21 oktober 2022, och den högprofilerade APEC Economic Leaders' Week (AELW) är från den 14-19 november 2022.

OR Thailand Grand Prix 2022 – den tredje upplagan i Thailand av detta MotoGP världsmästerskap i motorcykeltävlingar – äger rum denna helg från 30 september till 2 oktober 2022 på Chang International Circuit i Buri Ram-provinsen; den omåttligt populära vegetariska festivalen äger rum från 24 september till 5 oktober 2022, på olika platser i hela landet; och Bangkok Art Biennale (BAB 2022) kommer att hållas från 22 oktober 2022 till 23 februari 2023 på olika platser i Bangkok med verk av 73 lokala och internationella konstnärer.

Världens första helmärkta Columbia Pictures filmnöjespark med åkattraktioner och attraktioner från Ghostbusters, Jumanji, Hotel Transylvania och andra storsäljare – Columbia Pictures' Aquaverse – kommer att öppna i Bang Saray, en kort bilresa från Pattaya, den 12 oktober i år .

För att främja Thailands ställning som en gastronomidestination i världsklass kommer den sjätte upplagan av MICHELIN Guide Thailand att släppas i slutet av 2022. Den kommer för första gången att innehålla nordöstra Thailand eller Isan förutom Bangkok, Phra Nakhon Si Ayutthaya, Chiang Mai, Phuket och Phang-Nga.

Återupptagandet av flyg till Thailand från hela världen, tillsammans med återgången till pre-pandemiska inträdeskrav och förlängningen av vistelseperioderna för turister, har alla kommit i tid till kungarikets högsäsong som sträcker sig från oktober till mars.

Som en av världens favoritresmål är Thailand glada över att välkomna turister tillbaka. Även om de återigen kan njuta av en rolig, fascinerande och givande semester, uppmanas de att vara vaksamma och fortsätta att följa hälso- och säkerhetsstandarder.

PRESSMEDDELANDE – Thailands turistmyndighet (TAT)

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.