Förbud mot alkoholförsäljning under slutet av buddhistiska fastan måndagen den 10 oktober

Thailand -

Slutet av den buddhistiska fastan i år kommer att vara måndagen den 10 oktoberth när alkoholförsäljning kommer att förbjudas.

Vår tidigare historia:

Buddhistisk fasta börjar markerar början på tremånadersperioden där alla munkar inte bör resa och vistas på en viss plats eller sitt tempel, där de kan skydda sig från sol, stormar och regn, för studier och meditation.

Slutet på den buddhistiska fastan infaller den 15:e dagen av den 11:e tilltagande månen. I år blir det måndagen den 10th. Dagen markerar slutet på regnperioden för munkar som kommer att avsluta sina tre månader långa retreater.

Alkoholförsäljning kommer att förbjudas i 24 timmar i hela landet i slutet av den buddhistiska fastan då dagen är en av de fem stora buddhistdagarna, förutom i taxfreebutiker på internationella flygplatser enligt alkoholkontrolllagen.

Den som bryter mot lagen kommer att få böter på upp till 10,000 XNUMX baht eller fängelse i upp till sex månader eller båda.

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/