Två valhajar siktade i Krabi

FOTO: MAGR Online

Krabi –

Två valhajar sågs nära en ö i Krabi, spännande lokalbefolkning och tjänstemän.

Chefen för Than Bok Khorini National Park, Mr. Weersasak Srisajjang, berättade för Phuket Express: "Två stora valhajar sågs nära Hong Island tidigare i veckan medan officerare patrullerade på en båt cirka 500 meter från stranden. De är cirka fem meter långa. Poliser hittade valhajar i närområdet omkring tre gånger nyligen. Havet har gott om marina resurser."

"Båtoperatörer bör vara försiktiga med valhajar eftersom de är vänliga och inte rädda för båtar eller människor. De kan skadas av båtpropellrar.”

Phuket Express noterade att valhajar är ett skyddat marint djur eftersom det riskerar att utrotas.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.