Stor havssköldpadda hittades död på stranden i Krabi

FOTO: MGR Online

Krabi –

En stor havssköldpadda hittades död på en strand i Krabi.

Herr Somsak Tepbut, byns huvudman i Baan Koh Kwang i Nong Talay-distriktet, Mueang Krabi-distriktet, underrättades om den döda havssköldpaddan på Koh Kwang Beach i går (28 september).

Personal från Marinbiologiskt centrum kallades till platsen. De hittade den döda Olive Ridley-havssköldpaddan som var 80 centimeter lång och 150 centimeter bred. Den vägde cirka 30 kilo. Sköldpaddan hade börjat sönderfalla men inga sår hittades på sköldpaddan. Man tror att sköldpaddan dog minst två dagar innan den hittades.

Den döda sköldpaddan togs till Marine Center för att hitta dess exakta dödsorsak.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.