Flera Phuket-helgedomar håller processioner för vegetariska festivaler

Phuket -

Den andra och tredje dagen av Vegetarfestivalens gatuprocession hölls av Sapam Shrine, Lim Hu Tai Su Shrine och Bang Koo Shrine i Koh Kaew.

Vår tidigare historia:

De vegetariska gatuprocessionerna har startat från Jchoor Su Gong Naka Shrine i Wichit-distriktet i Mueang Phuket District igår (27 september)th).

Igår (28 septemberth) var den andra dagen av den vegetariska gatuprocessionen och hölls av Sapam Shrine och Bang Koo Shrine i Koh Kaew, Mueang Phuket-distriktet.

Processionerna i går morse var på väg till Saphan Hin Public Park i Phuket Town innan de gick tillbaka till helgedomarna.

Idag hölls processionen av Lim Hu Tai Su Shrine (Samkong Shrine) i Phuket Town.

En "gatuprocession" genomförs varje dag av varje helgedom under festivalen. Processionen erbjuder en möjlighet för hushållare och allmänheten längs gatorna att ta emot välsignelsen från gudar som lokalbefolkningen tror besitter andemedierna.

Paraderna och processionerna ställdes in 2021 på grund av Covid-19-problem och under stränga Covid-19-regler 2020, vilket gör detta år till den första fullständiga vegetariska festivalen sedan 2019.

Den vegetariska festivalen i Phuket har officiellt börjat där den thailändska folkhälsoministern anslöt sig till en ceremoni för att lansera evenemanget.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.