Kraftiga till mycket kraftiga regn väntas i de flesta delar av Thailand fram till torsdag på grund av NORU tropisk storm och stark monsun

Nationella -

Den thailändska meteorologiska avdelningen onsdagen den 28 september rapporterar om den försvagade NORU-tyfonen till en tropisk storm innan den passerar Ubon Ratchathani och Amnat Charoen torsdagen den 29 september.

Dessutom råder den ganska starka sydvästra monsunen över Andamansjön, södra och Thailandsbukten, vilket resulterar i kraftiga regn i stora delar av norr, nordost, centrala inklusive Bangkok och dess närhet, öster och söder. Mycket kraftiga regn och byiga vindar är också sannolikt på vissa platser i dessa regioner.

Enligt tillkännagivandet är de drabbade områdena följande:

28 September 2022
Nord: Phitsanulok, Phichit och Phetchabun
Nordost: Loei, Nong Khai, Bueng Kan, Nong Bua Lamphu, Udon Thani, Sakon Nakhon, Nakhon Phanom, Chaiyaphum, Khon Kaen, Kalasin, Mukdahan, Maha Sarakham, Roi Et, Yasothon, Amnat Charoen, Nakhon Ratchasima, Buriram, Surin, Sisaket och Ubon Ratchathani
Central: Lop Buri, Saraburi, Sing Buri, Ang Thong och Phra Nakhon Si Ayutthaya
öster: Nakhon Nayok, Prachinburi, Sa Kaeo, Chanthaburi och Trat
Söder: Ranong, Phang Nga, Phuket, Krabi, Trang och Satun

29 September 2022
Nord: Mae Hong Son, Chiang Mai, Lamphun, Lampang, Nan, Phayao, Phrae, Uttaradit, Sukhothai, Tak, Kamphaeng Phet, Phichit, Phitsanulok och Phetchabun
Nordost: Loei, Nong Bua Lamphu, Udon Thani, Nong Khai, Bueng Kan, Sakon Nakhon, Nakhon Phanom, Chaiyaphum, Khon Kaen, Kalasin, Mukdahan, Maha Sarakham, Roi Et, Yasothon, Amnat Charoen, Nakhon Ratchasima, Buriram, Surin, Sisaket och Ubon Ratchathani
Central: Nakhon Sawan, Uthai Thani, Chainat, Kanchanaburi, Ratchaburi, Suphan Buri, Lop Buri, Saraburi, Sing Buri, Ang Thong, Phra Nakhon Si Ayutthaya, Samut Songkhram, Samut Sakhon, Nakhon Pathom, inklusive Bangkok och dess närhet
öster: Chachoengsao, Nakhon Nayok, Prachinburi, Sa Kaeo, Chonburi, Rayong, Chanthaburi och Trat
Söder: Phetchaburi Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Surat Thani, Ranong, Phang Nga, Phuket, Krabi, Trang och Satun

30 September 2022
Nord: Mae Hong Son, Chiang Mai, Chiang Rai, Lamphun, Phayao, Nan, Lampang, Phrae, Uttaradit, Sukhothai, Tak, Kamphaeng Phet, Phichit, Phitsanulok och Phetchabun
Nordost: Loei, Nong Bua Lamphu, Udon Thani, Nong Khai, Bueng Kan, Sakon Nakhon, Chaiyaphum och Nakhon Ratchasima
Central: Nakhon Sawan, Uthai Thani, Chainat, Kanchanaburi, Ratchaburi, Suphan Buri, Lop Buri, Saraburi, Sing Buri, Ang Thong, Phra Nakhon Si Ayutthaya, Samut Songkhram, Samut Sakhon, Nakhon Pathom, inklusive Bangkok och dess närhet
öster: Chachoengsao, Nakhon Nayok, Prachinburi, Sa Kaeo, Chonburi, Rayong, Chanthaburi och Trat
Söder: Phetchaburi Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Ranong, Phang Nga och Phuket

Den ganska starka vinden tvingar vågorna i Andamansjön och övre Thailandbukten upp till 2-3 meter höga och mer än 3 meter höga i åskskurar. Vågorna i nedre viken är cirka 2 meter höga och i åskskurar mer än 2 meter höga.

Avdelningen varnar också allmänheten att akta sig för de svåra förhållanden som kan orsaka översvämningar och översvämningar, särskilt längs vattenvägarna nära foten och låglandet. Invånare längs havsstranden bör akta sig för kustvågor. Alla båtar bör fortsätta med försiktighet och hålla undan åskskurar. Småbåtar håller iland till 1 oktober.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.