Sex påstådda utländska "gangsters", inklusive ryska, tyska och kazakiska medborgare, eftersökta av Samuipolisen för att ha utpressat ryska turister för kryptovaluta

Surat Thani –

En grupp påstådda utländska "gangsters" eftersöktes av Samuipolisen måndagen den 26 september, efter att ha hotat och utpressat en rysk man för kryptovaluta.

Tjänstemännen inledde en utredning efter klagomål från ett ryskt par, Evgenii och Ekaterna, som hävdade att de blev kontaktade och hotade av en grupp på sex ryska, tyska och kazakiska medborgare när de var på ett kafé den 15 september.

Enligt deras uttalanden började en påstådd tysk misstänkt att prata och bli vän med Evgenii innan han hotade honom att överföra tre miljoner USD i kryptovaluta, eller cirka 112 miljoner baht. Evgenii hade dock bara 58,000 50,000 USD kryptovaluta, så han, som enligt uppgift var omringad av gruppen påstådda gangsters, överförde 1.878 XNUMX USD till den misstänkte, motsvarande XNUMX miljoner baht.

Efter att ha gjort en förflyttning lämnade fyra av dem platsen i en svart skåpbil medan de två andra åkte iväg på en röd motorcykel. Innan de gick gav den tyska misstänkte, som bara var känd för offren som Salman Almaty, dem ett telefonnummer och sa att han skulle kontakta dem för de återstående två miljonerna USD.

Evgenii ska ha berättat för polisen att han blev förföljd när han var ute och åt ute dagen efter och fick ett samtal från Telegram-applikationen två dagar efter och frågade om han kunde hitta pengarna ännu. Han bestämde sig då för att rapportera händelsen och söka hjälp från Samuis polis.

Evgenii hävdade att han inte visste varför han var måltavla och att han inte tidigare hade haft kontakt med den här gruppen.

Överintendent Pongkajorn Sukksang vid Samuis polisstation hade beordrat utredningsgruppen att förhöra lokala vittnen och undersöka området för bevis. Inledningsvis fångades skåpbilen och motorcykeln som berättats av offret och identifierades via CCTV-bilder. Polisen jagar just nu de utländska misstänkta för rättsliga förfaranden.

Foto med tillstånd: Naewna

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.