Phukets största berättelser från den senaste veckan: Vegetarisk festival börjar, utlänningar skadade från buggybil och skärmflygning, minibussförare som bråkar

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket, från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 19 september 2022 till söndagen den 25 september 2022.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

En av dem fick allvarliga skador. Denna person fördes till Chalong sjukhus.
Han hade brutit sin högra arm och skadat höger ben och höft.
Minibussförare väntade på utländska turister medan de handlade inne i butiken. Båda parter var besvikna på vissa frågor.
Chaufförerna som var inblandade i bråket var besvikna över att få tips (provision) från att ta kunder till souvenirbutiken, men någon annan ska ha hoppat i kö för att få pengar från butiken istället.
Körkorten för tre minibussförare som var de främsta agitatorerna i händelsen har dragits in i sex månader. De får inte köra taxi inklusive minivantaxi under sex månader.
Folkhälsoministern Anutin Charnvirakul deltog i ceremonin vid Jui Tui Shrine där "Go Teng"-stolpen restes. Go Teng-stången är tecknet på början av Vegetarian festival
Omkring 100,000 80,000 thailändska turister och XNUMX XNUMX utländska turister besöker Phuket under denna vegetariska festival.
Den första bedömningen visade att inga skador rapporterades i Phuket. Endast ett område rapporterade skakningar som var i Mueang Phuket-distriktet med några invånare som rapporterade lätta skakningar och skakningar.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya och Chonburi, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande författare. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.