Det thailändska folkhälsoministeriet upprepar ett lagförslag för säker och praktisk cannabis och hampa

Dr Praphon Tangsrikiatkul // FOTO: Matichon

Nationella -

Folkhälsoministeriet upprepar att lagförslaget om cannabis och hampa är säkert och praktiskt och prioriterar människornas behov. Dr Praphon Tangsrikiatkul, kommittéordförande för Marijuana för medicinskt bruk under Folkhälsoministeriet, avslöjade måndagen den 26 september att kommittén höll ett möte med folkhälsoministeriet för att granska och söka slutsatser för riktlinjerna för plantering, produktion, använda och distribuera cannabis och hampa för medicinska ändamål efter att förslaget till lagförslag röstades tillbaka tidigare denna månad.

Ordföranden konstaterade att kommittén erkände människornas behov i Thailand och runt om i världen att avkriminalisera marijuana för medicinska ändamål och försökte utarbeta lagar och förordningar för folkets skull och förhoppningsvis för reformeringen av det thailändska hälsosystemet.

Dr Praphon sa: "I Thailand är cannabis utpekat som en kontrollerad ört, vilket betyder att om man bryter mot lagen, skulle de åtalas för ett brott. Och när det gäller produktion av mat, drycker eller andra varor implementeras relaterade lagar för närvarande under överinseende av Food and Drug Administration, så Thailand är inte i ett så kallat vakuumtillstånd som många människor felaktigt förstod.”

"Enligt Institutionen för thailändsk traditionell och komplementär medicin finns det 801 institutionsförfrågningar för distribution och bearbetning av cannabis och hampa för produkter och cirka 67 förfrågningar om export. För närvarande har avdelningen också påskyndat utbildning och kompetenshöjning för tjänstemän för att effektivt skapa ömsesidig förståelse och arbetsprocess i samma riktning.” Dr Praphon avslutade.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.