Phuket vegetariska festival börjar officiellt

Phuket -

Den vegetariska festivalen i Phuket har officiellt börjat där den thailändska folkhälsoministern anslöt sig till en ceremoni för att lansera evenemanget.

Igår (25 septemberth), deltog folkhälsoministern Anutin Charnvirakul i ceremonin vid Jui Tui Shirne där "Go Teng"-stolpen restes. Go Teng-stången är tecknet på början på den vegetariska festivalen. Många thailändska och kinesiska lokalbor och turister deltog i festivalen.

Den årliga Phuket vegetariska festivalen hålls i nio dagar från och med den 26 septemberth till oktober 4th.

En "gatubesittning" genomförs varje dag av varje helgedom under festivalen. Besittningen erbjuder en möjlighet för hushållare och allmänheten längs gatorna att ta emot välsignelsen av gudar som besitter andemedierna.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.