Phuket anordnar årlig buddhismfestival för tionde månmånaden

Phuket -

Lokalbefolkningen i Phuket deltog i den årliga tionde månmånaden som är en viktig buddhismfestival i södra Thailand.

Människor som markerar denna festival tror att deras förfäder tillfälligt släpps till detta plan vid den här tiden på året från livet efter detta för att träffa sina familjer som bjöd på lokala thailändska snacks och mat till dem. Festivalen infaller mellan september och oktober varje år.

Buddhismceremonier hölls vid många tempel i Phuket. Docksymboler som kallas "Praet" som symboliserar döden för dem som begick synder när de var människor presenterades också för att varna människor att följa en riktig moralisk väg i livet.

Den här månaden innehåller också den vegetariska festivalen, konstaterar The Phuket Express. Båda festivalerna, förutom små ceremonier, ställdes in 2021 på grund av Covid-19-problem men har återgått till det normala i år.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.