Priserna på metamfetaminpiller minskar vilket gör att användarna ökar i Phuket

Phuket -

Priserna på metamfetaminpiller i Phuket har minskat vilket har fått antalet användare att öka.

Mr. Somprach Prabsongkram, Phukets administrativa chef sa till Phuket Express, "Inga nya illegala designerdroger hittades och beslagtogs i Phuket nyligen."

"Men, metamfetaminpriserna i Phuket har totalt sett minskat. Detta har fått antalet metamfetaminanvändare att öka. Samtidigt hittas kristallmetamfetamin av brottsbekämpande myndigheter på en mer konsekvent basis och beslagtas denna månad, tillade Mr. Somprach.

"Officerare förhindrar strikt överföringen av illegala droger till ön samt undertrycker drogförsäljare och droganvändare", noterade Mr. Somprach.

Mr. Somprach tacklade inte specifikt frågan om varför metamfetaminpriserna minskade även om priserna för många andra artiklar drabbades av inflation, inklusive bränsle och många livsmedelskategorier.

Phuket firar just nu den vegetariska festivalen men priserna på grönsaker hade också stigit nyligen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.