Phukets guvernör säger att ön är beredd att skydda turister och garantera deras säkerhet under den kommande högsäsongen

Phuket -

Phuket är redo att garantera turisternas säkerhet även när ön välkomnar fler turister under denna kommande högsäsong under de närmaste månaderna.

Phukets guvernör Naroong Woonciew sa till Phuket Express: "Varje år från och med oktober är det högsäsong i Phuket där många turister kommer att besöka Phuket, särskilt de yttre öarna i Phuket. Under de senaste två åren har vi naturligtvis inte haft en riktigt högsäsong på grund av olika Covid-19-affärer och gränsrestriktioner. Men i år är vi för första gången sedan 2019 redo att verkligen omfamna turister utan hårda restriktioner och covid-åtgärder.”

"Vi fokuserar starkt på turister för sjösäkerhet, inte bara i Phuket utan även i Phang Nga, Krabi och Trang eftersom turister som besökte Phuket vanligtvis också besöker dessa närliggande provinser. Relevanta tjänstemän måste säkerställa turisternas säkerhet så att turisterna får mer självförtroende att njuta av sin semester i Phuket, tillade guvernör Naroong.

Phuket förväntar sig en hektisk semesterperiod men The Phuket Express noterar att flera faktorer utanför Thailands direkta kontroll, som att Kina fortsätter att genomdriva Covid-19-nollpolitiken och den ryska invasionen av Ukraina skadar den potentiella turistbasen i Phuket, som förlitar sig på malaysier och indianer istället vid den här tiden.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.