Kraftiga till mycket kraftiga regn väntas i de flesta delar av Thailand nästa vecka på grund av den tropiska stormen "NORU"

Nationella -

Den thailändska meteorologiska avdelningen (TMD) rapporterar möjliga kraftiga till mycket kraftiga regn i de flesta delar av Thailand från 24 till 29 september på grund av den svåra tropiska stormen NORU.

Enligt tillkännagivandet ligger ett starkt monsuntråg över nedre norra, centrala och nedre nordöstra Thailand under den 24–26, vilket resulterar i rikligt med regn i landet och isolerade kraftiga till mycket kraftiga regn i norr, nordost. , Central inklusive Bangkok och dess närhet, öst och södra Thailand.

Samtidigt rör sig NORU-stormen väst-sydväst och passerar Filippinerna in i Mellersta Sydkinesiska havet den 25 september – den 26:e innan den landar över mellersta Vietnam den 27 – 28 september.

Detta resulterar i kraftiga till mycket kraftiga regn i vissa av norra, nordöstra, centrala och östra Thailand från 27 till 29 september.

Under perioden kommer också den sydvästra monsunen över Andamansjön och Thailandsbukten att bli starkare. De starka vindarna tvingar vågen upp till 2-3 meter hög i Andamansjön och övre Thailandbukten och mer än 3 meter hög i åskskurar.

Avdelningen varnar allmänheten att akta sig för de svåra förhållanden som kan orsaka översvämningar och översvämningar, särskilt längs vattenvägarna nära foten och låglandet. Alla fartyg bör fortsätta med försiktighet och hålla undan åskskurar. Små båtar i Andamansjön håller iland under hela perioden.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.