PR: Thailand avslutar COVID-19-nöddekretet den 30 september 2022

Bangkok, 23 september 2022 – Thailands Center of COVID-19 Situation Administration (CCSA) tillkännagav att det landsomfattande COVID-19-nöddekretet upphör den 30 september 2022, eftersom kungariket omklassificerar COVID-19 från "en farlig smittsam sjukdom" till "en smittsam sjukdom under övervakning" från 1 oktober 2022.

CCSA uppgav också att från och med den 1 oktober 2022 kommer internationella resenärer till Thailand inte längre att behöva visa bevis på vaccination eller ATK-testresultat.

Upphörandet av COVID-19-nöddekretet, som har funnits 19 gånger sedan den 25 mars 2020, kommer att resultera i att CCSA automatiskt upplöses, och alla föreskrifter, meddelanden och order utfärdade av premiärministern och regeringen enligt förordningen upphävas.

Sedan pandemin har Thailand gradvis återupptagits för internationell turism med start i juli 2021 med Phuket Sandbox, Samui Plus och 7+7 Extension-program. Detta följdes av en tidslinje för återöppning i fyra faser från oktober 2021 till januari 2022.

Kungariket gick in i stadiet av helt återöppning från den 1 juli 2022, med borttagandet av registreringssystemet för Thailand Pass, och utländska medborgare måste endast visa bevis på vaccination eller ett negativt ATK-testresultat inom 72 timmar efter resan, detta kommer att hävas från den 1 oktober 2022 och framåt.

Dessutom godkände regeringen en förlängning av vistelseperioden till 45 dagar (från 30 dagar) för turister från länder/territorier som är berättigade till viseringsbefrielse och till 30 dagar (från 15 dagar) för dem som är berättigade till visum vid ankomst (VOA) . Detta kommer att gälla från 1 oktober 2022 till 31 mars 2023.

Det föregående är ett pressmeddelande publicerat med fullständigt tillstånd och auktorisation av organisationen/organisationerna som anges i PR-materialet och TPN-media. Uttalandena, tankarna och åsikterna från organisationen som är inblandade i pressmeddelandet är helt deras egna och representerar inte nödvändigtvis de från TPN media och dess personal.

Bild efter inläggsinnehåll
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/