Phuket Commerce Office säkerställer att vegetariska matstånd och restauranger visar prissättningen på mat transparent

Phuket -

Phuket Commerce Office inspekterade vegetariska matstånd och restauranger för att se till att de visar matpriserna öppet inför den förväntade vegetariska festivalen. Straffet för att inte visa tydliga matpriser är böter på upp till 10,000 XNUMX baht.

Besiktningen idag (23 septemberrd) var på Ranong Road nära Jui Tui Shrine i Phuket Town som har mer än 100 stånd och restauranger. Det finns många vegetariska stånd och restauranger som har börjat sälja vegetarisk mat innan den nio dagar långa vegetariska festivalen börjar den 26 septemberth.

Den årliga Phuket Vegetarian Festival tillkännagavs officiellt som kommer att hållas i nio dagar från och med den 26 septemberth till oktober 4th.

Woranit Apiratjirawong, chef för Phuket Commerce Office, sa till Phuket Express: "Vi ser till att matförsäljare visar matpriser och inte utnyttjar kunderna för att höja priserna på vegetarisk mat under den vegetariska festivalen. Varje matförsäljare som inte visar matpriset kommer att få böter på upp till 10,000 XNUMX baht.”

För mer:

Grönsakspriserna i Phuket har gradvis ökat innan den vegetariska festivalen har börjat.

TAT Phuket-divisionen förväntar sig att välkomna 200,000 3.4 turister vilket kommer att generera XNUMX miljarder baht under den vegetariska festivalen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.