Thailand kommer att sänka övervakningsnivån för Covid-19 till smittsamma sjukdomar som måste övervakas, träder i kraft den 1 oktober

Nationella -

Folkhälsoministeriet tillkännagav onsdagen den 21 september minskningen av Covid-19-övervakningen från en farlig smittsam sjukdom till en smittsam sjukdom som måste övervakas, med verkan den 1 oktober.

Biträdande regeringstalesperson Traisulee Traisaranakul uppgav att nivåsänkningen berodde på de lägre infektions- och dödstalen i landet såväl som runt om i världen. Antalet personer som redan antingen vaccinerats eller har immunitet mot viruset når också förväntade siffror som planerat av folkhälsoministeriet.

Genom att anpassa sig som en övervakad smittsam sjukdom kommer flera praktiska riktlinjer att utarbetas och implementeras för både privat och offentlig sektor. Det första utkastet till behandling av Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) kommer att hållas fredagen den 23 september.

”Regeringens vilja är tydlig: Riktlinjer som gäller i flera avsnitt, inklusive lag, övergripande ledningssystem, folkhälsa och social kommunikation kommer att tillämpas. Målet är att människor ska leva säkert och normalt med Covid-19 efter den post-pandemi perioden. Allt detta kommer att behandlas på CCSA:s bolagsstämma den 23 september”, avslutade Traisulee.

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.