Fiskare räddades efter att deras båt kämpat med vågor nära Samui Island

FOTO: MGR Online

Samui Island, Surat Thani –

Två fiskare har räddats efter att deras båt träffades av flera stora vågor nära Samui Island.

Två fiskare rapporterades försvunna på natten tidigare i veckan nära Baan Tai Beach i Koh Samui-distriktet.

Tjänstemän och lokala fiskare startade sökandet i ungefär en timme innan de två fiskarna som är Aran Eakjcheewa, 70, och Mr. Manoo Sripaew, 50, hittades levande och flytande i havet. De var trygga men svaga. De fördes båda tillbaka till land.

Aran berättade för The Phuket Express, "Det var stark vind och vågor medan vi var på väg tillbaka till stranden. Vår fiskebåt kämpade med vågor 500 meter från stranden. Båten kantrade medan vi väntade på hjälp och sedan flöt vi i havet, båda två var starka simmare trots vår ålder. Våra fiskarvänner som insåg att vi inte var tillbaka i tid återvände till området de såg oss senast innan de hittade oss.”

Aran och Manoo var mycket tacksamma för att de blev räddade, men båda männen sa att de skulle vara tillbaka på havet och tjäna sitt uppehälle så snart de återhämtats, och sa att händelsen inte hade skrämt dem permanent från fiske.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya och Chonburi, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande författare. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.