UPPDATERING: Misstänkt som bröt sig in i skolor i Phang Nga kapitulerar

Phang Nga-

En av flera misstänkta som bröt sig in på många skolor i Phang Nga har kapitulerat medan de andra fortfarande är på flykt.

Vår tidigare historia:

Polisen i Phang Nga jagar misstänkta som tagit sig in på många skolor i Takua Thung-distriktet.

Takua Pa-polisen rapporterar att en av de misstänkta, endast identifierad med namnet Mr. Sarayut, har kapitulerat efter att en arresteringsorder har utfärdats för honom.

Polisen hittade många stulna föremål, inklusive surfplattor och bärbara datorer, i hans hem i Khok Kloi-distriktet, Phang Nga. Den misstänkte erkände till polisen att hans vänner fortfarande är på flykt som han bara namngav som Mr. Seehanart, Mr. Sutthiboon och Mr. Surasak. De bröt sig in i fem skolor totalt enligt Sarayut. En del stulna föremål såldes till second hand-butiker och via nätet.

Polisen jagar de andra misstänkta.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya och Chonburi, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande författare. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.