Thailändska kabinettskommittén godkänner 45 dagars förlängning av viseringsbefrielsen och 30 dagars visum vid ankomst

FOTO: Thansettakij

Nationella -

Kabinetsutskottet godkände tisdagen den 20 september förlängningen av viseringsfriheten för utländska turister från 30 dagar till 45 dagar från oktober 2022 till mars 2023.

Visa vid ankomst (VOA) kommer också att förlängas från maximalt 15 dagar till 30 dagar, som föreslagits av Thailands turistmyndighet (TAT) och initialt godkännande av Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) i augusti.

Den tillfälliga förlängningen, med start den 1 oktober, tillämpas för att locka fler internationella turister som förväntas under högsäsong, särskilt från Europa och USA, samt för att stärka turistnäringen efter den ekonomiska svårigheten Covid-19.

Regeringen räknar också med att förlängningen också skulle bidra till att stimulera ett antal turister på minst 10 miljoner till slutet av 2022 som planerat av turistmyndigheten.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Bild efter inläggsinnehåll
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.