Phuket Vegetarian Festival tillkännages officiellt

Phuket -

Den årliga Phuket Vegetarian Festival tillkännagavs officiellt som kommer att hållas i nio dagar från och med den 26 septemberth till oktober 4th.

Presskonferensen hölls igår (20 septemberth) vid Jui Tui Shrine i Phuket Town leddes av Phukets guvernör Naroong Woonciew.

Den vegetariska festivalen är också känd som "Jia Chai". Festivalen äger rum från den 1st till 9th den växande månens natt i den kinesiska kalendern.

Den vegetariska festivalen är dokumenterad av Kulturdepartementet som ett immateriellt kulturarv 2018 i kategorin Social Practice, Ritual, Tradition and Fetival.

I år kommer Jui Tui Shrine att fira 111-årsdagen av "Peng Yong San Jui Tui Tao Boh Geng" den 26 septemberth. "Ew Gang"-ceremonin eller Buddhastatyparaden kommer att hållas runt om i byn från 7:00

Ytterligare källa: TAT

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.