Grönsakspriserna skjuter i höjden på grund av brist, förväntas öka gradvis under vegetarisk festival i oktober

FOTO: Naewna

Nationella -

Grönsakspriserna skjuter i höjden på grund av produktbrist och kommer eventuellt att öka igen under årets vegetariska festival i oktober.

Lokala reportrar rapporterade tisdagen den 20 september att priset på alla grönsaker som säljs på Trangs Ta Klang-marknad har stigit med 10 baht per kilogram eller till och med högre på grönsaker som för närvarande efterfrågas. Enligt lokala leverantörer förväntas priset kontinuerligt öka dagligen.

Säljaren Jeab berättade för reportrarna att under årets vegetariska festival blir alla grönsaker dyrare, speciellt koriander, selleri, vårlök, gurka, bönor, och andra sorters bladgrönsaker, eftersom det inte finns tillräckligt för att möta marknadens efterfrågan p.g.a. väderförhållandena i många områden över hela landet.

Jeab sa till media: "Många grönsaker hade problem med utseendet som gjorde att de inte såldes, så de måste tas bort vilket orsakade produktbristen."

En annan grönsakshandlare, Aed, sa till thailändska medier att de skyhöga priserna påverkar både köpare och säljare och gör grönsakerna svåra att sälja eftersom de är dyra. Priset väntas också stiga igen under den vegetariska festivalen.

I södra Thailand kommer betydande årliga vegetariska festivaler att hållas i Phang Nga och phuket i nio dagar, med start mellan 26 september och 4 oktober.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.