Phukets största berättelser från den senaste veckan: närbutik rånad, båttjuvar arresterade och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket, från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 12 september 2022 till söndagen den 18 september 2022.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. Polisen jagar en misstänkt som rånade en närbutik i Wichit två gånger på tre timmar. Polisen spårade upp den misstänkte och de konstaterade att den misstänktes hus ligger 400 meter från närbutiken.

En misstänkt som rånade en bekvämlighet två gånger i Wichit på tre timmar greps inom 16 timmar.

Den misstänkte mannen identifierades av polisen endast som Mr. Nikhom, 31. Han greps i sina släktingars hus. Han åtalas för stöld i natt.

2. En misstänkt har gripits efter att han stulit mobiltelefoner kvar i motorcyklar minst fem gånger i Wichit.

Den misstänkte mannen erkände för polisen att han stal mobiltelefoner som placerats i förvaringsfack framför olika motorcyklar när ägaren gick för att köpa mat eller springa ett snabbt ärende.

3. Tjänstemän jagar efter en graffitikonstnär som sprayade färger på stora stenar på Racha Yai Island.

Graffitin var cirka 320 centimeter lång och 185 centimeter bred. Tjänstemän städade upp graffitin på stenen.

4. En utländsk motorcykelförare fångades på kamera när han körde hjul på en huvudväg i Phuket.

En grupp utländska motorcykelförare körde på Thep Kasattri-vägen i Rassada-distriktet, Mueang Phuket-distriktet. En av dem fångades på kamera medan han gjorde wheelies.

5. Phukets marinpolis har gripit ett beväpnat par som påstås ha stulit från båtar vid en brygga i Phuket.

De misstänkta fördes till Phukets polisstation. De stod åtalade för pirinvasion på natten, båtstöld, olagligt innehav av skjutvapen och att bära en pistol offentligt utan tillstånd.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i fyra år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.