Man bötfälldes med 1,000 XNUMX baht för att ha sålt cannabis på Bangla Road

Patong –

En man ska ha fått böter på 1,000 XNUMX baht efter att han arresterats i Patong för att ha sålt cannabis utan rätt licens på Bangla Road.

Patongs polischef överste Sujin Nilabodee hade beordrat en utredning efter att de underrättats av oroliga medborgare om att många människor påstås sälja cannabis på Bangla Road utan tillstånd.

Patongpolisen rapporterade att de arresterade en man som bara identifierades med hans förnamn, Mr. Kittipong, 25. Han togs av torkade cannabis- och cannabiscigaretter. Han fördes till Patongs polisstation och står åtalad för olaglig försäljning av cannabis offentligt. Han fick böter på 1,000 XNUMX baht.

Böterna var enligt uppgift tekniskt sett för att inte ha allmänt tillstånd att sälja produkter på gatan, inte cannabis specifikt, eftersom cannabis för närvarande ligger i en gråzon enligt lag.

TPN noterar att cannabislagarna i allmänhet för närvarande är i ett vakuumtillstånd vilket orsakar mycket förvirring bland både allmänheten och brottsbekämpande myndigheter. I själva verket, med slutgiltiga lagar kring cannabis som för närvarande hålls uppe av politisk debatt mellan oppositionella partier, är möjligheten att lagligt få en licens att sälja cannabis tvivelaktig, enligt vissa juridiska experter i Thailand.

Privat användning och konsumtion har varit lagligt sedan cannabis avkriminaliserades den 9 juni, men motståndare till avkriminaliseringen vill att marijuana ska göras till ett narkotika igen och förbjudas, med hänvisning till hälsoproblem och säger att det är omöjligt att stoppa användningen av rekreation om inte drogen görs till en narkotika igen. Många stöder strikt medicinsk användning men stöder inte någon form av rekreationsanvändning.

För mer om den pågående debatten kring cannabis i Thailand, klicka här.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.