Thailands folkhälsominister upprepar att man inte går baklänges när det gäller avkriminalisering av cannabis eller omklassificering av växten som ett illegalt narkotika

Bangkok -

Den thailändska folkhälsoministern och Bhumjaithai-partiets ledare Anutin Charnvirakul svarade vidare på detta oppositionspartiernas uttalande om att skrota folkhälsomyndighetens nuvarande marijuana- och hampalag och omkategorisera växten som en narkotika tills utkastet till lagförslag antogs, vilket kan vara månader på grund av den nuvarande ståndpunkten.

Anutin uppgav att det inte går att omklassificera cannabis som ett narkotika och att de tillfälliga lagarna som styr marijuana, såsom ett förbud mot försäljning för personer under tjugo år, redan var korrekt implementerade efter en resolution från Narcotics Control Board (NACC), som föreslagits till folkhälsoministern.

Anutin sa: "Vi har redan folkhälsobestämmelser för marijuana som fortfarande är i kraft, till exempel bestämmelser som förbjuder rökning i allmänhet under förordningar om störande rökning. Vi förberedde redan en invändning mot att avsluta den nuvarande avkriminaliseringsperioden eller omklassificering av cannabis som narkotika när förslaget till lagförslag lades fram i parlamentet. Detta är en av anledningarna till att folkhälsoministeriet måste påskynda lagförslaget om marijuanaanvändning.”

"Om vi ​​omklassificerade cannabis som narkotika, även tillfälligt, vilket ger tillbaka eventuella förlängda fängelsestraff och omfattande böter, måste vi då sätta alla tidigare frigivna fångar som åtalats i marijuanarelaterade fall i fängelse igen? Skulle vi jaga ner miljontals thailändare med en växt och kasta dem i fängelse? Skulle vi behöva lägga ner varje plantage i landet, oavsett användning eller syfte, vilket påverkar över en miljon thailändare? Skulle tiotusentals nya företag behöva lägga ner, vilket gör att thailändare blir arbetslösa? Skulle dessa personer då också vara kriminella, även tillfälligt? Och det skulle finnas många fler saker att omtolka om vi lyssnade på oppositionen och gjorde cannabis till ett narkotika igen. Att gå bakåt är inget alternativ."

Anutin berättade också för Associated Press att han skulle träffa viceledaren för det demokratiska partiet, Satit Pitutacha, efter viceledarens utnämning för att skapa en ömsesidig förståelse efter konflikten mellan Bhumjaithai-partiet och det demokratiska partiet om Cannabis- och hampalagen.

Anutin sa till Associated Press att det inte fanns några personliga meningsskiljaktigheter utan det handlade snarare om varje politiskt partis beslut.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/