Apa stör hotellgäster i Chalong

Chaong –

En apa stör gäster på ett hotellområde i Chalong, vilket gör att gäster och personal är trötta på apverksamheten.

Direktören för Khao Phra Thaeo Nature and Wildlife Education Center, Mr. Pongchart Chuahom, underrättades från en hotellchef i Chalong sub-distriktet, Mueang Phuket-distriktet, om den irriterande apan.

Pongchart anlände till hotellet för att hitta apan på taket av lokalen, han och hans personal placerade en fälla för att fånga apan men misslyckades. Men Mr. Pongchart råder hotellgäster och personal att inte mata apan eller några andra vilda djur.

Hotell bör också göra sig av med skräp eller täcka papperskorgar för att få bort matlukter. På så sätt kan man hjälpa till att hålla apor borta från området och begränsa deras apor.

Vid presstillfället förblev den lömska apan på fri fot. Namnet på hotellet undanhölls av Pongchart och hans team eftersom de var oroliga att folk skulle strömma till för att se apan eller till och med mata den.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.