UPPDATERING: Phukets utbildningskontor utreder skolchefen som påstås ha misshandlat en 8-årig elev, direktören förnekar anklagelser

Phuket-

Phuket Provincial Educational Office utreder en skolchef som påstås ha misshandlat en 8-årig elev.

Våra tidigare berättelser:

Phukets provinspolischef Generalmajor Sermphan Sirikong har beordrat en öppenhetsutredning om anklagelsen.

Patchalee Chaoponlagrang, chefen för Phuket Provincial Educational Office, sa till Phuket Express: "Skolchefen sa till oss att det inte är sant. Han misshandlade inte pojken."
”Pojken är ett speciellt barn (Barn med särskilda utvecklingsbehov och/eller funktionsnedsättningar). Han går normalt inte in i klasserna och han gillar att vistas i lärarrummen.”

”Denna dagen gick eleven i fråga in i rektorn för skolans rum medan skolchefen arbetade där inne. Han spelade i rummet i fem minuter innan han gick ut. Lokalen ligger bredvid andra lokaler där personal och lärare var närvarande. De hörde inget ljud eller rop från någon potentiell misshandel. Han köpte lite vatten av en lärare i en butik i skolan och inga sår fanns.” sade Patchalee.

– Vi fortsätter dock utredningen. avslutade Patchalee.

Namnet på skolan och direktören har undanhållits av polisen i Phuket i väntan på utredningen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.