Brottsbekämpande tjänstemän ger ägarna 15 dagar på sig att riva strukturer som inkräktar på stranden i Thalang

Thalang –

Tjänstemän har placerat meddelanden som ger order om att riva strukturer inom 15 dagar som har gjort intrång i allmänna utrymmen på Lay Phang Beach i Cherng Talay.

Ett team av Phuket-officerare ledda av Phukets viceguvernör Arnuparp Roadkwan Yodrabam och chefen för Phukets rättsliga exekutionstjänsteman Paween Kumarn åkte till Lay Phang Beach igår, den 12 september 2022.

I notiserna framgår det om fyra ärenden som lagts upp för att förelägga rivning av konstruktioner och byggnader på allmänna ytor. Rivningen ska vara klar i slutet av denna månad. Om de inte har följt ordern kommer tjänstemän att riva strukturerna och debitera ägarna för kostnaden för åtgärden.

Beställningarna kommer efter en utvidgad juridisk strid mellan ägarna av lokalerna, mestadels restauranger riktade till turister, och regeringen. Ägare till företagen har enligt uppgift tittat på rättsliga överklagandemöjligheter redan vid presstid.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.