Phukets största berättelser från förra veckan: Be turister om ursäkt, inspektion av arbetstillstånd, sportminister besökte Bangla och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket, från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 5 september 2022 till söndagen den 11 september 2022.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. Turistpolisen gav en bukett till turister på Samui Island som satt på en minibuss i Phuket under ett bråk om att plocka upp utländska kunder.

De bad om ursäkt för händelsen och förklarade vad som hände. De råder turister att rapportera incidenter till turistpolisen via 1155 eller ansökan "Turist Police I Lert U" om de behöver hjälp eller hittar någon liknande incident som denna.

2. Polisen för Crime Suppression Division har gripit en 26-årig man i Phuket för att ha slagit sin före detta flickvän tills hon var medvetslös och sedan fört bort henne och hållit henne inlåst i sitt hem.

Offret lyckades använda sin telefon och skickade textmeddelanden till vänner och familj för hjälp som framgångsrikt räddade henne från Worawuts hem.

3. Phuket-tjänstemän sa att utländska sångare, musiker och DJ:s på vissa nöjesställen på Bangla Road i Patong har lagliga arbetstillstånd efter en inspektion efter klagomål.

Klagomål har ökat under de senaste veckorna från thailändska medborgare som hävdar att utländska arbetare har tagit sina jobb och arbetar illegalt, men trots flera inspektioner av Phuket-polisen över hela ön har inga överträdelser ännu officiellt upptäckts.

4. På September 8th turist- och sportministern besökte Bangla Road i Patong där personal och operatörer ber om stängningstider för nöjesställen kl. 4.

Många forskningsresultat visar att den bästa tiden för inkomst från nöjesställen är från 1:00 till 3:00

5. En nyfödd bebis hittades avliden under ett träd inne i ett tempel i Kathu.

Munkar sa till polisen att det luktade illa innan de såg den svarta plastpåsen. De trodde ursprungligen att det var en död hund eftersom många brukade dumpa dem här.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya och Chonburi, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande författare. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.