'The Blue Dolphin'-färjan lanserar framgångsrikt sin första rutt Pattaya – Samui på lördag

Chonburi / Surat Thani –

Den första "Blue Dolphin"-färjan på rutten Pattaya – Samui lanserades officiellt lördagen den 10 september, i syfte att stimulera thailändsk turism efter pandemin.

Färjan, som transporterade cirka 200 fordon, reste från Chuksamed-piren i Sattahip-distriktet och anlände till Koh Samui, Surat Thani, i går, vilket markerade fartygets första kaj på rutten.

'The Blue Dolphin'-färjan, som drivs av Seahorse Ferry, kan ta emot upp till 200 privatbilar och 586 passagerare med totalt 15 rum, kategoriserade i 5 rumstyper: Premier, Suite, First Class, Comfort och Capsule. Rutten Pattaya – Samui tar cirka 13 timmar per resa.

Tidigare färjan hade inlett sin första operation med rutten från Sattahip till det södra området av Songkhla den 8 november 2021, efter en lång försening på grund av covid-19-pandemin.

För mer information, kolla in deras Facebook här. Tänk på att regelbundet schemalagda resor inte görs ännu och den senaste resan var en testkörning men förväntas vara fullt effektiv i slutet av september. Slutliga bokningar kommer att göras via SPcruise.com, men webbplatsen är ännu inte aktiv.

Vi blev inbjudna att turnera sjöhästen tidigare i år, se videon (på thailändska) här.

Foto med tillstånd: Naewna

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

 

 

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.