Thai Meteorological Department varnar för snabba översvämningar på grund av isolerade kraftiga till mycket kraftiga regn i de flesta delar av landet denna vecka

Nationella -

Den thailändska meteorologiska avdelningen varnade för isolerade kraftiga till mycket kraftiga regn och dess ansamling som kan orsaka översvämningar och översvämningar under denna vecka, från 11 till 17 september.

I allmänhet skulle den måttliga sydvästra monsunen råda över Andamansjön, södra och Thailandsbukten under den 11:e och 13:e. Därför är isolerade kraftiga till mycket kraftiga regn möjliga i början av veckan medan kontinuerliga nederbörd förväntas i norr, nordost, centrala inklusive Bangkok och dess närhet, öster och söder från den 14:e till den 17:e.

I norra Thailand kommer enstaka mycket kraftiga regn troligen från den 11:e till den 12:e, och spridda till ganska utbredda åskskurar med isolerade kraftiga regn förutspås för resten av veckan. Den lägsta temperaturen är 21-25 °C och den högsta är 28-34 °C.

I den nordöstra delen väntas spridda till ganska utbredda åskskurar med enstaka kraftiga regn under hela perioden med en lägsta temperatur på 20-26 °C och en maxtemperatur på 28-36 °C.

I den centrala delen förutspås spridda åskskurar och enstaka kraftiga regn under den 12 – 13 och spridda till ganska utbredda åskskurar med enstaka kraftiga regn sannolikt fram till den 17:e. Den lägsta temperaturen är 22-27 °C och den högsta är 31-37 °C.

I Bangkok med omnejd förutspås spridda till ganska utbredda åskskurar och enstaka kraftiga regn under hela perioden med en lägsta temperatur på 24-28 °C och ett maximum på 30-36 °C.

I östra Thailand förutspås spridda till ganska utbredda åskskurar och enstaka kraftiga regn under hela perioden. Från den 11:e till den 13:e kunde våghöjden nå cirka 1 meter och över 1 meter i åskskurar. Och från den 14:e till den 17:e kunde den nå cirka 2 meter och över 2 meter i åskskurar.

På södra Thailands östkust väntas isolerade till spridda åskskurar och enstaka kraftiga regn under den 12 – 13:e och våghöjden är cirka 1 meter och över 1 meter i åskskurar. Spridda åskskurar med enstaka kraftiga regn väntas fram till den 17 och våghöjden är ca 1-2 meter och ca 2 meter i åskskurar.

På västkusten förutses spridda åskskurar och enstaka kraftiga regn mellan den 11 och 13 och våghöjden är cirka 1 meter och över 1 meter i åskskurar. Under den 14 – 17 förutses spridda till ganska utbredda åskskurar med enstaka kraftiga regn.

I provinser från Phangnga och uppåt är våghöjden cirka 2 meter och över 2 meter i åskskurar medan cirka 1 – 2 meter och över 2 meter i åskskurar förväntas i provinser från Phuket och nedåt.

Avdelningen varnar folk över hela landet att akta sig för kraftiga regn och deras ansamling som kan orsaka snabba översvämningar och översvämningar, särskilt längs vattenvägarna nära foten och låglandet. Alla fartyg bör fortsätta med försiktighet och hålla undan åskskurar från den 14:e till den 17:e.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Prenumerera
Nej Meechukhun
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.