Samui hotellplundring kostade över 14 miljoner baht, Big Joke att undersöka

FOTO: MGR Onine

Samui Island, Surat Thani –

Big Joke har beordrat att skynda på en utredning efter att föremål på ett hotell på Samui Island har plundrats som kostade mer än 14 miljoner baht.

Yommana Poonsawat har lämnat in en anmälan till Bo Phut-polisen på ön Samui förra veckan. Polisen fann att hotellet hyrts av en schweizisk investerare sedan 1990 i 30 år. Ms Yommana, som är markägaren, fick tillbaka marken och byggnaden förra året efter att kontraktet upphörde. Namnet på investeraren har ständigt undanhållits av polisen i väntan på utredningen.

Yommana anlitade säkerhetsvakter för att patrullera hotellet ett tag innan väktarkontraktet upphörde. Förra månaden upptäckte hon att hotellförnödenheter och föremål hade förlorats och tagits bort från fastigheten utan hennes tillstånd.

Thailändsk polis hittade flera misstänkta som påstås ha anknytning till den tidigare hyresgästen. Nio personer har gripits, sex thailändare och tre medborgare i Myanmar.

"Big Joke", sa den thailändska polisens biträdande kommissarie Surachet Hakpal till associerade thailändska medier, "En del stulna föremål beslagtogs efter att de sålts. Den slutliga kostnaden för förlorade föremål är 14,331,500 XNUMX XNUMX baht. Alla misstänkta ska snabbt gripas och stulna föremål ska tas i beslag så snart som möjligt.”

Många av de stulna föremålen såldes över Facebook och sociala medier med ägaren som påstås låtsas vara den rättmätige ägaren, noterar TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.