Turism- och sportminister besöker Bangla Road i Patong

Patong –

Igår kväll (8 septemberth) Turism- och sportministern besökte Bangla Road i Patong där personal och operatörer ber om stängningstider för nöjesställen kl. 4:00.

Våra tidigare berättelser:

Patong och turiststäder, inklusive Pattaya, behöver "särskild zonindelning" med nattlivsställen öppna till 4:XNUMX men nattlivsföretagare måste betala mer skatt, enligt "Prab Keesin", en framstående affärsman i Patong.

Turism- och idrottsministern förbereder att föreslå förlängning av öppettiderna för nöjesställena från kl. 2. till 00:4. att vara i linje med turisternas beteende.

Mr. Phiphat berättade för de samlade Phuket-media, inklusive The Phuket Express, "För förlängningen av stängningstiden klockan 4:00 handlar det om en gällande lag som kommer att ta tid att överväga. Förslaget kommer att presenteras vid ett möte med Center for Covid-19 Situation Administration (CCSA) nästa månad."

”Vi vill också veta vad utländska turister tycker om stängningsförlängningen. Men många forskningsresultat visar att den bästa tiden för inkomst från nöjesställen är från 1:00 till 3:00. Dessa intäkter kommer också från andra mindre operatörer och säljare.”

Presidenten för Patong Entertainment Business Association, Mr. Weerawit Krueasombat, sa till Phuket Express: "Nu är nattlivsindustrins inkomster cirka 600 miljoner baht per månad. Om nöjesställen öppnar till 4:00 kommer inkomsten att bli i genomsnitt en ökning med 100 miljoner baht per månad. Alla nöjesställen i Patong är 100 procent öppna. De flesta av turisterna är indier.”

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.