Antalet thailändare som begår självmord har ökat med 1,000 XNUMX personer per år under de senaste fem åren, avslöjar Mental Health Department

Nationella -

Den genomsnittliga statistiken över självmord bland thailändare har ökat med 500 till 1,000 8 personer per år under de senaste fem åren, avslöjade Department of Mental Health torsdagen den XNUMX september.

Talesperson Dr. Warot Chotipittayasunon uppgav under en paneldiskussion på nätet för mental hälsa att antalet personer som begår självmord hade ökat med så högt som 1,000 10 personer per år under de senaste fem till 5,000 åren. Omkring 2021 XNUMX människor begick självmord bara under XNUMX.

TPN noterar att 2021 sågs i genomsnitt åtta månader av utökade Covid19-restriktioner, kvasi-låsningar, påtvingade företagsnedläggningar, mandat och andra åtgärder som decimerade många sektorer av den thailändska ekonomin som turism, gästfrihet, konstruktion, evenemang, MICE, kultur, sport, underhållning, detaljhandel och mer.

Man fann att den vanligaste orsaken till självmord är relationsproblem, följt av fysiska hälsotillstånd, alkoholproblem och ekonomiska problem. 90 procent av de som begick självmord orsakades av mer än ett problem men relationsproblem var den främsta faktorn.

Dr Warot Chotipittayasunon

Medan antalet människor som lider av psykisk hälsa ökar, är antalet medicinska experter och personal fortfarande begränsat.

Talesmannen tillade: "Det finns mindre än 200 barn- och ungdomspsykiatriker medan det finns cirka 1,000 1,000 psykiatriker och 5 10 psykologer i Thailand. Och det kan ta XNUMX-XNUMX år för att öka antalet psykiatriker. En traditionell behandling på ett sjukhus kanske inte är effektiv längre, så psykiska problem är ett bekymmer för alla."

"Under de senaste två åren har 'HOPE Task Force' eller Special Operations Suicide Prevention Team räddat mer än 400 personer som försökte begå självmord, vilket gör det till världens första icke-självmordsmätning. Men jämfört med den ökande självmordsfrekvensen är skyddet allas skyldighet. Därför är det ytterst viktigt att bygga ett starkt samarbete för att förhindra självmord i samhällena.”

Orapin Wimonphusit från Sustainable Alternative Development Association (SADA) fortsatte att en annan oroande grupp var befolkningen i arbetsför ålder, eftersom gruppen sannolikt kommer att begå självmord mest, enligt tidigare statistik med 74 procent av arbetstagare mellan 25 och 59 år.

Hon sa: "Gruppen i arbetsför ålder har blivit den mest utsatta riskgruppen för tillfället som staten och samhället bör ägna stor uppmärksamhet åt och tillhandahålla kunskap eller procedurer för att förbättra mental hälsa och ekonomisk hälsa för gruppen i Thailand, oavsett om det är nationellt policyer eller strategier som kan inkluderas i det nationella hälsosäkerhetssystemet för att upprätthålla sin fysiska hälsa."

Den ursprungliga versionen av denna aartikeln dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.