Polisen ger en bukett till turister på Samui Island som var på minibuss när taxichaufförer bråkade i Phuket

Phuket -

Turistpolisen gav en bukett till turister på Samui Island som satt på en minibuss i Phuket under ett bråk om att plocka upp utländska kunder.

Vår tidigare historia:

Förare av två minibusstjänster kallades till Phukets polisstation söndagen den 4 september efter ett bråk om att plocka upp utländska kunder nära Rassada-piren i Mueang-distriktet fredagen den 2 september. Turistpolisen letar också efter de fyra kvinnliga turisterna som ses i videon för att få sin sida av historien och skapa ömsesidig förståelse för vad som exakt hände.

Turistpolisen hittade till slut turisterna på ett hotell på ön Samui. De är israeliska turister som hade anlänt till ön Samui senare under sin totala Thailand-semester.

Samuis turistpolis gav en blombukett till turisterna. De bad om ursäkt för händelsen och förklarade vad som hände. De råder turister att rapportera incidenter till turistpolisen via 1155 eller applikationen 'Turist Police I Lert U' om de behöver hjälp eller hittar någon liknande incident som denna kontra att försöka vända sig till sociala medier.

Turisterna tackade och var förstående om händelsen. De uppskattade att turistpolisen har uppmärksammat dem och de sa att de kommer att komma tillbaka för att besöka Thailand igen i framtiden.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.