Thai Meteorological Department varnar för mer kraftigt till mycket kraftigt regn i Thailand denna vecka

Nationella -

Den thailändska meteorologiska avdelningen varnade måndagen den 5 september för kraftigt till mycket kraftigt regn i Thailand och stark vind och vågor i de övre delarna av Andamansjön och Thailandbukten denna vecka, mellan den 5 och 9 september.

Enligt dess tillkännagivande ligger ett aktivt monsuntråg över den nedre norra delen, den övre centrala delen och nordost, medan den sydvästra monsunen över Andamansjön och Thailandsbukten kommer att förstärkas under hela perioden, vilket resulterar i mer regn i landet.

Kraftiga till mycket kraftiga regn är möjliga i vissa av de norra, nordöstra, centrala, inklusive Bangkok och dess närhet, öst och syd. De drabbade områdena är:

5 September 2022

Norr: Chiang Mai, Chiang Rai, Lamphun, Lampang, Phayao, Nan, Phrae, Sukhothai, Uttaradit, Kamphaeng Phet, Phichit, Phitsanulok och Phetchabun

Nordost: Loei, Nong Bua Lamphu, Nong Khai, Bueng Kan, Udon Thani, Sakon Nakhon, Nakhon Phanom, Chaiyaphum, Khon Kaen, Kalasin, Mukdahan, Maha Sarakham, Roi Et, Yasothon, Amnat Charoen, Nakhon Ratchasima, Buriram, Surin, Sisaket och Ubon Ratchathani

Central: Nakhon Sawan, Chainat, Sing Buri, Ang Thong, Ayutthaya, Lopburi, Saraburi, Suphan Buri, Nakhon Pathom, Samut Sakhon och Bangkok och dess närhet

Öst: Nakhon Nayok, Prachinburi, Sa Kaeo, Chachoengsao, Chonburi, Rayong, Chanthaburi och Trat

Söder: Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Surat Thani, Ranong, Phang Nga, Phuket, Krabi och Trang

FOTO: Inlägg idag

6-7 September 2022

Norr: Mae Hong Son, Chiang Mai, Lamphun, Lampang, Phrae, Sukhothai, Uttaradit, Tak, Kamphaeng Phet, Phichit, Phitsanulok och Phetchabun

Nordost: Loei, Nong Bua Lamphu, Nong Khai, Udon Thani, Chaiyaphum, Khon Kaen, Kalasin, Mukdahan, Maha Sarakham, Roi Et, Yasothon, Amnat Charoen, Nakhon Ratchasima, Buriram, Surin, Sisaket och Ubon Ratchathani

Central: Nakhon Sawan, Uthai Thani, Chainat, Sing Buri, Ang Thong, Phra Nakhon Si Ayutthaya, Lopburi, Saraburi, Kanchanaburi, Suphan Buri, Ratchaburi, Nakhon Pathom, Samut Songkhram, Samut Sakhon och Bangkok och dess närhet

Öst: Nakhon Nayok, Prachinburi, Sa Kaeo, Chachoengsao, Chonburi, Rayong, Chanthaburi och Trat

Söder: Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Surat Thani, Nakhon Si Thammarat, Ranong, Phangnga, Phuket, Krabi och Trang

8-9 September 2022

Norr: Mae Hong Son, Chiang Mai, Lamphun, Lampang, Nan, Phrae, Sukhothai, Uttaradit, Tak, Kamphaeng Phet, Phichit, Phitsanulok och Phetchabun

Nordost: Loei, Nong Bua Lamphu, Nong Khai, Udon Thani, Chaiyaphum, Khon Kaen, Maha Sarakham, Roi Et, Nakhon Ratchasima, Buriram, Surin, Sisaket och Ubon Ratchathani

Central: Nakhon Sawan, Uthai Thani, Chainat, Sing Buri, Ang Thong, Phra Nakhon Si Ayutthaya, Lopburi, Saraburi, Kanchanaburi, Suphan Buri, Ratchaburi, Nakhon Pathom, Samut Songkhram, Samut Sakhon och Bangkok och dess närhet

Öst: Nakhon Nayok, Prachinburi, Sa Kaeo, Chachoengsao, Chonburi, Rayong, Chanthaburi och Trat

Söder: Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Ranong, Phang Nga och Phuket

Den starka vinden tvingar också vågorna upp till 2-3 meter höga i övre Andamansjön och övre Thailandbukten och mer än 3 meter höga i åskskurar. Vågorna i nedre Andamansjön är cirka 2 meter höga och mer än 2 meter höga i åskskurar.

Avdelningen varnar allmänheten att akta sig för svåra förhållanden som kan orsaka översvämningar och översvämningar, särskilt längs vattenvägarna nära foten och låglandet. Alla fartyg bör fortsätta med försiktighet, och små båtar håller iland.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.