Ny trafiklag som kräver att alla passagerare i fordon ska bära säkerhetsbälte och flera trafikregler träder i kraft idag

Nationella -

En ny trafiklag som kräver att alla passagerare i fordon, inklusive passagerare i baksätet, ska bära säkerhetsbälte under hela resan träder i kraft idag, den 5 september. Detta inkluderar även kravet på en bilbarnstol för barn under sex år.

Dessutom måste passagerare som är under 135 centimeter långa alltid bära ett säkerhetsbälte eller använda ett speciellt säte för att förhindra skador i händelse av en olycka. Överträdare kan få böter på högst 2,000 XNUMX baht, enligt den nya marktrafiklagen som publicerades i Royal Gazette i maj.

I dag har även flera nya trafiklagar implementerats med höjningar av böter och straff, säger polisens generalmajor Preecha Charoensatanon på trafikpolisen.

Höjningen av straffavgiften är till för att upprätthålla säkerheten för förare och fotgängare. Vissa brott – inklusive fortkörning, att bryta mot rött ljus och att inte stanna för en fotgängare vid ett övergångsställe – har ett maxstraff på 4,000 XNUMX baht, enligt hans uttalande.

Preecha tillade: "Men under de första tre månaderna skulle polisen fortfarande implementera påföljden i den tidigare lagen. Och även om det nya högsta bötesbeloppet var 3 4,000 baht, skulle böterna inledningsvis fortsätta att ligga på 500 baht för att låta förarna anpassa sig och följa trafikreglerna korrekt.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media. 

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Bild efter inläggsinnehåll
National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.