Thailändska straff för trafikförseelser höjs från den 5 september

FOTO: มุมข่าวพัทยา

Nationellt —

Thailand har äntligen ändrat den arkaiska, ökända landtrafiklagen med nya straff för fortkörning eller att inte stanna vid övergångsställen som vandrar från 1,000 4,000 baht till 5 XNUMX, som träder i kraft nästa måndag, den XNUMX september.

Tillkännagivandet av den ändrade marktrafiklagen gjordes av Pol. General Damrongsak Kittiprapat, biträdande rikspolischef och chef för trafikledningscentralen, igår, den 2 september, som lyfte fram förändringarna enligt följande:

  • Förare som gör sig skyldiga till rattfylleri riskerar inte mer än ett års fängelse och/eller böter på 5,000 20,000-50,000 100,000 baht. Om förare upprepar samma överträdelse inom två år kommer straffen att höjas till böter på XNUMX XNUMX-XNUMX XNUMX baht och två års fängelse. Återfallsförbrytare kommer också alltid att få både böter och fängelsestraff av domstolen.
  • Böter för lagöverträdare som kör fort, hoppar över rött ljus eller att inte stanna vid övergångsställen kommer att höjas från högst 1,000 4,000 baht till högst XNUMX XNUMX baht.
  • Böterna för baklängeskörning, parkering i begränsade områden och att inte bära hjälm höjs från 500 baht till 2,000 XNUMX baht.
  • Förare som döms för att ha kört utan hänsyn till andras säkerhet och liv riskerar upp till ett års fängelse och/eller böter på 5,000 20,000-2,000 10,000 baht. De nuvarande påföljderna är tre månaders fängelse och/eller böter på XNUMX XNUMX-XNUMX XNUMX baht.

Dessutom har straffen för streetracers, arrangörer av streetrace och operatörer av cykelmodifieringsbutiker också justerats enligt följande:

  • Motorcyklister som samlas med fler än fem personer anses försöka tävla olagligt med motorcyklar om de faller under något av de tre villkoren: 1. har en förbokad tid för tävling 2. har en olagligt modifierad motorcykel 3. visar en avsikt att tävla. Straffet för streetracers är ett fängelsestraff på upp till tre månader och/eller böter på 5,000 10,000-XNUMX XNUMX baht.
  • Arrangörer av gatulopp kommer att riskera ett fängelsestraff på upp till sex månader och/eller böter på 10,000 20,000-XNUMX XNUMX baht.
  • Operatörer av cykelmodifieringsbutiker kommer att riskera ett fängelsestraff på upp till tre månader och/eller böter på 5,000 10,000-XNUMX XNUMX baht.

Den ändrade marktrafiklagen träder i kraft måndagen den 5 september.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.