Små båtar i Phuket FÖRBJUDS att tillfälligt gå till sjöss på grund av hårt väder

Phuket -

Båtar i Phuket som är mindre än 10 meter långa kommer tillfälligt att förbjudas att gå till sjöss på grund av hårt väder.

Tillkännagivandet utfärdades av chefen för Phuket Marine Office, Mr Nachapong Pranit. Tillkännagivandet säger: "Detta beror på vädervarningarna från den thailändska meteorologiska avdelningen om kraftigt regn och starka vindar och vågor i Andamansjön."

"Små båtar i Phuket som är mindre än 10 meter långa kommer att förbjudas att lämna hamnar till öppet hav från och med den 4 septemberth till september 6th. "

"Håll dig noga uppdaterad med väderprognosen från Thai Meteorological Department (TMD) eller hotline 1182."

Samtidigt kraftigt regn i går morse (2 septembernd) i Thalang skadade 40 bilar.

General Prayut Chan-o-cha har beordrat armén att hjälpa offren från översvämningarna i Phuket.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya och Chonburi, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande författare. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.