UPPDATERING: Tjej som lider av allvarligt håravfall påstås ha fått Covid-19-vaccin får statlig hjälp

Phuket -

En nioårig flicka i Thalang som påstås ha ådragit sig allvarligt håravfall efter att ha fått ett andra covid-19-vaccin för två månader sedan får stöd från relevanta Phuket-kontor efter att hennes historia blivit viral.

Vår tidigare historia:

En nioårig flicka i Thalang har ådragit sig allvarligt håravfall efter att ha fått ett andra covid-19-vaccin för två månader sedan och hennes familj och flickan skyller på vaccinet.

Thalangdistriktets chef Bancha Tanooin och Thalangdistriktets folkhälsochef Sataphon Wajasat besökte flickan och hennes familj i hennes hem i Thalang.

Mr. Bancha berättade för Phuket Express, "Flickan får behandling på Vachira Phuket Hospital i Phuket Town. Orsaken till allvarligt håravfall identifieras för ytterligare behandlingar och kompensationer."

”Flickan går i skolan som vanligt med god omvårdnad av sin familj, lärare och vänner. Hon är fortfarande en trevlig tjej som gillar att träna.” tillade Mr. Bancha.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.