UPPDATERING: Misstänkt i väpnat slagsmål nära Saphan Hin Public Park i Phuket greps i Satun

Phuket -

En misstänkt som öppnade eld i ett väpnat slagsmål nära Saphan Hin Public Park i Mueang Phuket greps i Satun.

Vår tidigare historia:

En man har ådragit sig skador från ett huggsår efter ett slagsmål med sin tidigare vän nära Saphan Hin Public Park i Wichit den 28 augusti.

Igår (31 augustist), har Wichit-polisen gripit Thitisak 'Tat' Detjaroen, 25. Han greps i Satun. Han fördes tillbaka till Phuket.

Han står åtalad för försök till mord, olagligt innehav av skjutvapen och ammunition, att bära en pistol offentligt utan tillstånd och öppna eld offentligt utan anledning.

Tat erkände för Phuket-polisen, "Mew (offret) och jag är vänner. Vi hjälpte till att samla in bitar av järnskrot för att sälja. Mew anklagade mig för att ha stulit lite järnskrot. Mew attackerade mig med en kniv innan jag skyddade mig genom att öppna eld. Mew ryckte min pistol innan han skyndade iväg. Efter att jag fått behandling på ett sjukhus flydde jag också.”

Tat är fortfarande häktad vid presstillfället.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya och Chonburi, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande författare. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.