En brittisk man död, andra allvarligt skadad efter motorcykelkrock med en sopbil på ön Samui

FOTO: MGR Online

Samui Island –

En brittisk man dog medan en annan brittisk man har fått allvarliga skador efter att deras motorcykel kolliderade med en sopbil på Samui Island.

Räddningstjänsten underrättades om olyckan klockan 1:00 idag (1 septemberst) vid ingången till Koh Samui District Prison.

Räddningsarbetarna anlände till platsen för att hitta en skadad motorcykel nära en sopbil som ägs av Koh Samui kommun. Under motorcykelsätet uppgav räddningspersonal att de hittade burkar och flaskor med öl.

Den 36-årige brittiske mannen, motorcykelpassageraren, dödförklarades senare på platsen (Phuket Express undanhåller hans namn i väntan på ambassad och familjemeddelande). Den andra brittiske mannen, som var motorcykelföraren, i åldern runt 30, hade fått allvarliga skador. Han fördes till ett lokalt sjukhus för akut hjälp.

Den avlidne mannen ska ha varit bosatt i Pattaya och affärsman.

Sopbilschauffören, Mr. Attaphon Wichean, 42, väntade på platsen och sa till Phuket Express: "Jag svängde in på en sidoväg innan jag hörde kraschen. Jag är inte säker på vad som hände exakt."

Attafon skadades inte. Det fanns inga andra direkta vittnen till olyckan. CCTV fångade dock händelsen och delades på sociala medier. Eftersom filmen kan störa vissa tittare kommer den dock inte att delas i denna rapport.

Koh Samui-polisen fortsätter sin utredning för ytterligare potentiella rättsliga åtgärder och planerar att intervjua den skadade mannen när han återhämtar sig från sin olycka. Under presstiden låg han kvar på ett sjukhus i allvarligt tillstånd.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.