Inga större störningar i användningen av marijuana eller problem som ökar efter avkriminalisering av cannabis i Thailand, säger folkhälsoministeriet

Nationella -

Inga större störningar eller problem vid användning av marijuana har ökat under de senaste fem åren, inte ens efter att cannabis och hampa legaliserades i Thailand i juni, uppgav det thailändska folkhälsoministeriet torsdagen den 1 september.

Dr Praphon Tangsrikiatkul, kommittéordförande för Marijuana för medicinskt bruk under Folkhälsoministeriet, avslöjade under kommittémötet att under de senaste fem åren från 2018 till 2022 var antalet marijuanamissbrukare som sökte rehabilitering relativt stabilt.

Dr Praphon Tangsrikiatkul

Enligt uppgifter från Sjukvårdsavdelningen ligger patienter som lider av marijuanaallergi eller akut cannabisrus på akutmottagningen för närvarande på i snitt 1-2 personer/dag medan 81 procent av patienterna återhämtar sig och kan återvända hem efter behandlas på akuten. (information från den 29 augusti 2022)

"Jämfört med andra droger rankades metamfetamin först när det gäller antalet personer som genomgick rehabilitering, vilket var 77.55 procent. Antalet personer med heroinmissbruk var också oroande eftersom de som sökte rehabilitering sannolikt skulle öka. Men för marijuana har antalet personer som får rehab inte ökat de senaste 5 åren trots att växten har legaliserats i Thailand, tillade Dr. Praphon.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media. 

Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka nio år som heltidsboende, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/