Pressmeddelande: Thailand beviljar förlängning av visum för turister för att stimulera kommande högsäsong

Följande är ett pressmeddelande från Thailands turistmyndighet (TAT). Påståendena inom är deras egna.

Bangkok, 31 augusti, 2022– Thailands Center for COVID-19 Situation Administration (CCSA) godkände förslaget från Thailands turistmyndighet (TAT) att förlänga vistelseperioden till 45 dagar för turister från länder/territorier som är berättigade till viseringsbefrielse och till 30 dagar för de kvalificerad för ett visum vid ankomst (VOA). Detta kommer att gälla från 1 oktober 2022 till 31 mars 2023.

TAT har föreslagit förlängningen för att stimulera den kommande högsäsongen, som normalt sträcker sig från oktober till mars.

Under den särskilt beviljade 6-månadersperioden kommer vistelsens längd per tid att förlängas från 30 dagar till 45 dagar för passinnehavare från följande länder/territorier som får resa in i Thailand under ett undantagssystem för turistvisum: Andorra, Australien, Österrike, Bahrain, Belgien, Brunei, Kanada, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Ungern, Island, Indonesien, Irland, Israel, Italien, Japan, Kuwait, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malaysia, Maldiverna , Mauritius, Monaco, Nederländerna, Nya Zeeland, Norge, Oman, Filippinerna, Polen, Portugal, Qatar, San Marino, Saudiarabien, Singapore, Slovakien, Slovenien, Sydafrika, Spanien, Sverige, Schweiz, Turkiet, Förenade Arabemiraten, Storbritannien, Ukraina och USA.

Under samma 6-månadersperiod kommer vistelsens längd per tid att förlängas från 15 dagar till 30 dagar för passinnehavare i följande länder/territorier som kan ansöka om en VOA: Bhutan, Bulgarien, Kina, Cypern, Etiopien , Fiji, Georgien, Indien, Kazakstan, Malta, Mexiko, Nauru, Papua Nya Guinea, Rumänien, Saudiarabien, Taiwan, Uzbekistan och Vanuatu.

Dessutom kan passinnehavare från följande länder/territorier resa in i Thailand utan visum enligt ett bilateralt avtal: Kambodja (14 dagar), Myanmar (14 dagar), Hong Kong (30 dagar), Laos PDR. (30 dagar, Macau (30 dagar), Mongoliet (30 dagar), Ryssland (30 dagar och VOA), Vietnam (30 dagar), Argentina (90 dagar), Brasilien (90 dagar), Chile (90 dagar), Korea ( ROK) (90 dagar) och Peru (90 dagar).

Observera att medborgare i vissa länder/territorier endast måste ansöka om visum vid den kungliga thailändska ambassaden eller det kungliga generalkonsulatet i deras bosättningsland eller vid den utsedda kungliga thailändska ambassaden/generalkonsulatet. Därför rekommenderas resenärer att kontakta närmaste kungliga thailändska ambassaden eller generalkonsulatet för att ta reda på om de är berättigade att lämna in ansökan.

Information om plats och kontaktnummer för kungliga thailändska ambassader och generalkonsulat finns på www.thaiembassy.org.

För att ansöka online kan besökare kontrollera att de är behöriga att göra det på den officiella webbplatsen för Thailand Electronic Visa på www.thaievisa.go.th.

Thailand välkomnar varmt resenärer från alla länder/territorier med bevis på antingen ett vaccinationsintyg eller, för ovaccinerade individer, ett negativt RT-PCR- eller professionellt ATK-testresultat inom 72 timmar efter resan. Dessa kan vara i tryckt eller digitalt format. Stickprovskontroller kommer att göras vid ankomster till Thailands internationella flygplatser eller landgränskontroller (i 22 provinser).

Medan de är i Thailand rekommenderas både vaccinerade och ovaccinerade/icke helt vaccinerade resenärer att strikt följa hälso- och säkerhetsstandarderna. Resenärer som upplever covid-liknande symtom bör testas. Om de testar positivt måste de få lämplig medicinsk behandling.

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.