Phuket City kämpar mot myggsjukdomar som denguefeber

Phuket -

Phuket City slår tillbaka mot myggburna sjukdomar inklusive denguefeber.

Denna vecka rullade folkhälso- och miljöavdelningen i Phuket City Municipality sin kampanj för att begränsa spridningen av denguefeber.

Imma för att förhindra att sjukdomsbärande myggor häckar har genomförts över hela staden Phuket. Utbredd imma förekom vid bostadsområden och samhällen i området.

Denguefeber har varit en betydande hälsorisk i hela Thailand och detta år har varit särskilt farligt, enligt Phuket City Health and Environmental Divisions tjänstemän.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.