Nioåring i Phuket säger sig lida av ihållande håravfall efter att ha fått ett Covid-19-vaccin, säger folkhälsomyndigheten att inte dra några slutsatser

Phuket -

En nioårig flicka i Thalang har ådragit sig allvarligt håravfall efter att ha fått ett andra covid-19-vaccin för två månader sedan och hennes familj och flickan skyller på vaccinet.

Hennes mamma, Mrs Jeeranan, vars efternamn undanhölls för att skydda barnets identitet, sa till Phuket Express: "Min dotter gillar att sporta. Hon är frisk. För ungefär två månader sedan fick hon en andra dos av ett Covid -19-vaccin innan hennes hår började falla av. Hon smittades av Covid-19 efter att hon också fått vaccinet.”

TPN noterar att enligt flera ledande thailändska läkare som Dr. Opas Karnkawinpong, garanterar covid-19-vacciner inte att viruset stoppas utan fokuserar på att minska allvarliga fall och dödsfall.

"Jag tog henne till kliniker och sjukhus men håravfallet blir fortfarande värre. Läkare kan inte identifiera vad som orsakar håravfallet." Mamman tillade.

Phuket Public Health Office-tjänstemän undersöker nu fallet men har varnat allmänheten efter att historien blev viral att inte dra slutsatser utan bevisade bevis för att håravfallet var kopplat till vaccinet, eftersom det också kan vara kopplat till andra hälsotillstånd eller till och med Covid19.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.