Thailand vecka i översyn: General Prayut avstängd från PM-tullar, priserna på snabbnudlar ökade för första gången på 15 år och mer

Här är en titt på toppen NATIONELL berättelser, valda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från förra veckan, 22:a till 28:e augusti, med några kommentarer. De är inte på någon speciell nivå av betydelse utan är listade i ordningsföljd efter publiceringsdatum.

FOTO: Prachachat

1. Thailändsk författningsdomstol beordrar general Prayut att avbryta sitt uppdrag som Thailands premiärminister med omedelbar verkan

Författningsdomstolen beordrade avstängning av general Prayut Chan-O'Cha som premiärminister på onsdagen medan justitieutskottet överväger ministerns åttaåriga terminskontrovers som framställts av oppositionella partiers parlamentsledamöter. Avstängningen är dock inte permanent förrän domstolen dömer ut slutet av hans tjänstgöringsperiod. Bedömningsprocessen kan förmodligen ta ungefär en månad eller mer.

https://tpnnational.com/2022/08/24/thai-constitutional-court-orders-general-prayut-to-suspend-his-duties-as-thailands-prime-minister-effective-immediately/

2. Snabbnudlar i Thailand godkände att höjas till sju baht per förpackning

Efter företagens ramaskri på grund av betydande material- och produktionskostnader i månader, hade ökningen av nudelpriserna slutförts till en baht, från sex baht till sju baht per förpackning. Men bara tre varumärken, nämligen Mama, Wai Wai och Yum Yum, får tillstånd att höja sitt produktpris, vilket redan har varit i kraft sedan i onsdags. Det är den första prisökningen för första gången på 15 år.

https://tpnnational.com/2022/08/24/instant-noodle-prices-approved-to-be-increased-to-seven-baht-per-pack-effective-tomorrow/

3. Thailändsk daglig minimilön kommer att höjas med 5 % från den 1 oktober

Arbetsmarknadsministeriet har officiellt godkänt den lägsta dagslönehöjningen för första gången på två år sedan Covid-19-pandemin började. Dagslönen är differentierad i varje provins men den högsta lönen har alltid varit i Chonburi och Phuket. Den högsta kursen på 354 baht per dag kommer fortfarande att gälla i Chonburi och Phuket och kommer även att gälla i Rayong från och med i oktober, medan kursen i Bangkok, Nonthaburi, Nakhon Pathom, Pathum Thani, Samut Prakan och Samut Sakhon kommer att vara 353 baht per dag .

Thailändsk daglig minimilön kommer att höjas med 5 % från den 1 oktober

Och det var allt för den här veckan. Tack som alltid för att du läste Pattaya News/TPN News!

Psst...vill du se mer? Kolla in vår TikTok här

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media. 

Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i cirka åtta år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/