Flera nöjesorganisationer i Thailand kräver förlängning av öppettiderna kl. 4 för att öka turismen och den inhemska ekonomin

Nationella -

Flera föreningar för nöjesställen i Thailand uppmanade regeringen att förlänga öppettiderna för nöjesställen till klockan 4:00. för att stärka turismen och återuppliva den inhemska ekonomin.

Weerawit Kreuasombat, ordförande för Patong Entertainment Business Association (PEBA), sa till Associated Press måndagen den 29 augusti att dagens problem är att samma regler inte är tillämpliga i hela landet eftersom de inte alltid är förenliga med det sociala sammanhanget och beteendet. av vissa särskilda städer.

Presidenten uttalade: "Personligen tror jag att samma regler inte kan tillämpas över hela landet. Det bör kategoriseras zonindelning. För nöjesställen kan vissa områden stänga kl. 11, vissa områden kan stängas kl. 00 eller 1 och vissa områden kan förlängas upp till kl. 00. för att möta turisternas behov. Samtidigt kan det finnas en ordentlig skötsel och ordning för varje område.”

"Många kanske inte kan föreställa sig vad som är fördelen med att öppna en nöjeslokal i ytterligare 2-3 timmar. Antag att verksamheten med nöjesställen kan generera genomsnittliga utgifter på 2,000 3,000-4,000 5,000 baht/person/dag. Om öppettiderna utökades skulle utgifterna också kunna fördubblas upp till XNUMX XNUMX-XNUMX XNUMX baht/person/dag. Under tiden av ekonomisk stimulans kan detta stärka ekonomin snabbt och effektivt. Dessutom är det också en form av en cirkulär ekonomi eftersom ökningen av individuella utgifter också resulterar i ökad sysselsättning, företag, såväl som lokala transporttjänster."

FOTO: INN News

Sa-nga Ruangwatthanakul, ordförande för Khaosan Road Business Operators Association, sa att eftersom företagarna alltid hade följt regeringens riktlinjer och två år av Covid-restriktioner, borde regeringen kompensera dem för att slösa tid, förlora inkomster och öka skuldbördan med förlängning av nattlivets nöjesställen.

”Idag fokuserar vi på att locka utländska turister att resa till landet för att generera inkomster till landet. Men turister har olika preferenser, så vi bör anpassa oss för att möta turisternas behov beroende på varje område för att generera så mycket inkomst som möjligt”, fortsatte han.

FOTO: Prachachat

Thanakorn Kuptajit, rådgivare till Thai Alcohol Beverage Business Association (TABBA), avslöjade sina skäl till stöd för timförlängningen att det är en del av att förbättra atmosfären av nattturism och att det kan testas i populära turistområden, som Khao San Road, Pattaya, Krabi, Phang Nga, Chiang Mai, Phuket, Hua Hin och Samui, så att ekonomin gradvis kan återupplivas.

Dessutom tillade Sadis Chaithieng, ordförande för Thai Public Taxi Association, att de utökade öppettiderna för nöjesställen också kommer att gynna taxibilar, motorcyklar, taxibilar, trehjulingar och andra liknande transporttjänster eftersom de kan ge mer service och tjäna mer pengar från turisterna.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media. 

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Behöver du en Covid-19-försäkring för din nästa resa till Thailand? Klicka här.

Följ oss på Facebook

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

National News Writer på The Pattaya News från september 2020 till oktober 2022. Nop är född och uppvuxen i Bangkok och tycker om att berätta historier om sin hemstad genom sina ord och bilder. Hennes utbildningserfarenhet i USA och hennes passion för journalistik har format hennes genuina intressen för samhälle, politik, utbildning, kultur och konst.