Den årliga vegetariska festivalen i Phuket startar nästa månad

Phuket -

Den årliga vegetariska festivalen startar nästa månad under nio dagar.

Ett möte hölls i går (29 augusti) under ledning av Phukets viceguvernör Amnuay Pitsuwan och Phukets kulturbyråchef, Mrs. Chantana Sitipan.

Herr Amnuay berättade för The Phuket Express, "I år kommer festivalen att hållas från den 26 septemberth till oktober 4th. Målet med festivalen är att bevara våra värdefulla lokala traditioner och stödja kultur och turism.”

Mrs Chantana tillade, "Covid-19-mätningar övervägs fortfarande. Alla som är med i rituella ceremonier MÅSTE vara dubbelvaccinerade. De MÅSTE göra ett ATK-test två dagar innan festivalen och göra ett ATK-test var tredje dag. Andra som deltar i festivalen måste bära ansiktsmasker hela tiden.”

”Butiker får inte sälja smällare. Fyrverkerier och smällare är inte tillåtna förutom smällare som kommer att användas i ceremonin.” avslutade Amnuay.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.